Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Welkom Femke!

Geplaatst: 26 januari 2023

Welkom Femke!

Geplaatst: 26 januari 2023

We stellen graag aan je voor… 

Per 1 februari start Femke Reijnen bij BiSC en Cubiss als projectleider/adviseur Basisvaardigheden en Educatie. Zij neemt het stokje over van Kirsten Sinke. En daar heeft zij ontzettend veel zin in!  

Femke werkt al bijna 10 jaar voor bibliotheken, waarvan de laatste twee jaar ook vanuit haar eigen bedrijf als projectleider en adviseur. Ze is geboren in Limburg en woont al zo’n 20 jaar in Utrecht. 

“Dat leren en het ontwikkelen van basisvaardigheden niet voor iedereen vanzelfsprekend is heb ik al vroeg ervaren. Vanuit die ervaring wil ik er graag voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Bij projecten vind ik het belangrijk dat iedereen een betrokken rol kan hebben. Van bibliotheek tot gebruiker.  

Vragen waar ik warm voor loop, zijn bijvoorbeeld: Hoe kun je mensen met lage basisvaardigheden verleiden om naar de bibliotheek te komen? Of hoe kunnen we de gezinsaanpak nog beter borgen in het netwerk van partners. Het faciliteren van kennisdeling en het delen van ervaringen vind ik daarbij van groot belang.”  

Kirsten Sinke is per 1 januari 2023 landelijk projectleider persoonlijke ontwikkeling en deskundigheidsbevordering IDO vanuit SPN. Daarnaast houdt zij zich bezig met het curriculum en de content van de nieuwe brancheopleiding voor bibliotheekmedewerkers vanuit de VOB.