Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Winnaars uRule bekend

12 februari 2014

Winnaars uRule bekend

12 februari 2014

uRule, beloont drie concepten voor games op erfgoedlocaties in regio Utrecht.
Elk plan krijgt een startpremie van €10.000. Met dit bedrag kunnen prototypes voor games ontwikkeld worden. De startpremies zijn beschikbaar gesteld door de provincie Utrecht.
Erfgoed biedt veel inspiratie voor de ontwikkeling van games. Kastelen, forten en musea spreken met hun geschiedenis en locatie vaak tot de verbeelding. Juist daar kunnen games een zinvolle en betekenisvolle ervaring voor het publiek creëren. De provincie vindt het belangrijk dit initiatief te ondersteunen omdat games bijdragen aan het publieksbereik van het erfgoed.
Samenwerken in gameontwikkeling
De concepten die beloond worden met een startpremie van €10.000 voor de ontwikkeling van een prototype zijn:

  • Slot Zuylen ism Monkeybizniz
  • Grebbelinie ism FourceLabs
  • Geheugen van Zeist / Fort Vechten ism QLVR

uRule stimuleert de ontwikkeling van nieuwe games op erfgoedlocaties in de provincie Utrecht. Door samen op te trekken kunnen de betrokken partijen van elkaar leren en zo tot betere resultaten komen. De winnaars worden op 13 februari door uRule ondersteund met een workshop goed opdrachtgeverschap en een workshop businessmodellen.
Doel van de startpremie is het ontwikkelen van een prototype. Met dit prototype kunnen fondsen worden geworven voor verdere ontwikkeling. De prototypen worden gepresenteerd in oktober 2014 tijdens een symposium.
Wat is uRule?
uRule is een werkplaats en kenniscentrum om games en erfgoed in de provincie Utrecht met elkaar te verbinden en nieuwe erfgoedgames te ontwikkelen. uRule ontwikkelt de komende jaren tien games op tien erfgoedlocaties in de regio Utrecht. Deze games worden gekoppeld in een metagame en gebruikt als inspiratiebron voor een groots live-event.
uRule is een initiatief van ZIMIHC, BiSC, Landschap Erfgoed Utrecht, RTV Utrecht en Kunst Centraal. Zij vormen samen het Cultuur Consortium Utrecht (CCU). Samen met Dutch Game Garden en HKU vormt het CCU de stuurgroep voor uRule. Deze stuurgroep is ook verantwoordelijk geweest voor de beoordeling van de concepten en is daarbij geadviseerd door Jeroen van Mastrigt (WLYW).
uRule wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Utrecht en uitgevoerd door ZIMIHC Maatwerk.
Meer informatie over uRule>>