Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Workshop ‘Slim en voordelig door de supermarkt’

Geplaatst: 29 september 2022

Workshop ‘Slim en voordelig door de supermarkt’

Geplaatst: 29 september 2022

Alles in de supermarkten wordt alleen maar duurder. Veel mensen moeten elke euro 2 keer omdraaien! Maar hoe werken al die verschillende soorten kortingen in de supermarkt? Om mensen wegwijs te maken in het oerwoud van kortingen en de valkuilen daarbij heeft Cubiss Limburg de workshop ‘Slim en voordelig door de supermarkt’ ontwikkeld. De workshop is getest en positief ervaren door de deelnemers en is beschikbaar voor alle bibliotheken. 

De workshop helpt NT1- en NT2-deelnemers inzicht te krijgen in prijzenstrategieën van de supermarkten. Hoe kunnen klanten zo voordelig mogelijk hun boodschappen doen?  

Maar waar het in deze workshop vooral om draait is: hoe kun je door middel van de korte (camouflage) workshop ‘Slim en voordeling door de supermarkt’ ongemerkt iemands taal- en rekenvaardigheid vergroten?  

Het doel van de training is: 

  • Verhogen van de zelfredzaamheid door kritisch lezen en kritisch kopen in de supermarkt; 
  • Vergroten bewustzijn met betrekking tot financiële verleiding; 
  • Verbeteren van vaardigheden met betrekking tot gecijferdheid. 

Voor wie? 
De workshop is gericht op deelnemers NT1 en NT2, op taalniveau A2/B1. De workshop is interactief van karakter. Een positieve en vertrouwde omgeving is van groot belang. Er is een handleiding en een werkboekje ontwikkeld bij de workshop. 

Vervolg 
Er is ook een vervolgworkshop ontwikkeld: ‘Gek op je supermarkt-app’. Steeds meer supermarkten maken gebruik van een app. Deze apps worden gebruikt om persoonlijke aanbiedingen te genereren, kassabonnetjes op te slaan en zegels te sparen. Maar hoe werken die apps nu allemaal? En welke data verzamelen die supermarkten op die manier van ons?  

Deze workshop helpt NT1- en NT2-deelnemers inzicht te krijgen in hun aankopen in de supermarkten. Hoe kunnen zij door het gebruik van de supermarkt-apps zo voordelig mogelijk hun boodschappen doen? Ook hier gaat het erom ongemerkt iemands taal-, reken-, en digivaardigheid te vergroten. Daarom kan deze workshop een prima tussenstap zijn naar een cursus basisvaardigheden. 

Interesse? 
Wil je deze workshops verzorgen, neem dan contact op met Marjan Middelkoop, E. m.middelkoop@cubiss.nl, T 06 20968878. 

(Foto: Kevin Malik; Pexels.com; 9016541)