Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Zomerlezen!

Geplaatst: 25 mei 2022

Zomerlezen!

Geplaatst: 25 mei 2022

Zwemmen of buitenspelen tijdens de vakantie is natuurlijk heel belangrijk en leuk! Maar ook (blijven) lezen is belangrijk, om het lezen te onderhouden. Want als je goed kunt lezen, dan kun je de hele wereld aan. 

In de vakantie is lezen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Juist voor kinderen die uit zichzelf niet zo snel een boek pakken is het ‘zomerlezen’ bedacht, om zo een terugval in leesniveau en leesmotivatie te voorkomen. 

Aanbod 
Er is een mooi aanbod rondom Zomerlezen ontwikkeld: de Zomer-Lees-Reis voor de onderbouw en de Zomer-Lees-Expeditie voor de bovenbouw. Bekijk alle materialen zoals de doebladen, instructie onderwijs en ouderbrief op de website van Cubiss. Het kan een mooie aanvulling zijn bij de activiteiten die je nu al inzet voor zomerlezen of vakantielezen.  

Zet zomerlezen in voor de samenwerking met scholen en zeker ook in de bibliotheekvestiging en geef kinderen een extra stimulans om tijdens de zomervakantie enkele boeken te lezen en te ontdekken dat lezen in de zomer ook heel leuk kan zijn.  

Fijne zomer! 

(Foto: Drew Perales; Unsplash).