Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Projecten

Integrale klantbenadering met CRM

Integrale klantbenadering met CRM

De bibliotheek (ver)bindt!

Hoe kun je als bibliotheek of multifunctionele organisatie je dienstverlening en interactieve communicatie met je leden, deelnemers en gebruikers zo relevant mogelijk inrichten? Een essentiële vraag, zeker nu ‘de bibliotheek’ een bredere maatschappelijke rol vervult waardoor er meer diverse publieksgroepen en relaties worden bediend (particulier en zakelijk). Hierdoor worden een integraal klantbeeld en een daarbij passende benadering steeds belangrijker.

Mensen, gedrag, werkprocessen én een systeem
BiSC en Cubiss hebben een CRM-aanpak ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerdere systemen van verschillende leveranciers die via koppelingen met elkaar verbonden zijn. Een bewezen aanpak waar al veel bibliotheken gebruik van maken!

Onze ervaring leert echter dat Citizen Relationship Management (CRM) voor alles gaat over mensen, de werkprocessen die zij uitvoeren en de systemen die dit ondersteunen. En daarna natuurlijk over de proposities die je je relaties kunt bieden.

Wat bieden wij?

  • Handvatten voor een CRM-manier van werken (beleid en strategie);
  • Werkbare, concrete aanpakken om stap voor stap publieksbereik te vergroten, zowel voor de ‘particulier’ als de ‘zakelijke relatie’ van de bibliotheek;
  • CRM-tools, speciaal ontwikkeld voor de bibliotheeksector;
  • Advies bij implementatie van de nieuwe werkwijze(n) en tools;
  • Versterken van het klantbeeld (via dashboards of het koppelen van externe informatiebronnen zoals Whize/voorheen Mosaic)O
  • Expertise en sparringpartner;
  • Campagnemanagement-ondersteuning;
  • De CRM-community: kennis en voorbeelden uit de praktijk delen met en tussen bibliotheken.

Interesse?
Neem contact op met Nicole Papen.