Mensen die weinig te besteden hebben kunnen sinds 4 april in één oogopslag zien waar in Limburg goedkope uitstapjes, winkels en zelfs financiële hulp te vinden zijn.

De Pijler, een expertisecentrum op het gebied van armoede, heeft met ondersteuning van WegWijzer een digitaal platform ontwikkeld waarop per gemeente staat vermeld waar mensen terecht kunnen voor bijvoorbeeld goedkope kleding, speeltuintjes en betaalbare restaurantjes. Maar ook voor schuldhulp of repaircafés. Het project start met een proef in Roermond, Weert en Maastricht. Maar het is de bedoeling dat op de site kleinebeurslimburg.nl  (en later ook via een app) de sociale kaart van alle Limburgse gemeenten te vinden is.

Mensen in armoede
De Limburger laat Stephanie Schols van De Pijler aan het woord: “Mensen in armoede hebben – net als ieder ander – heel veel behoeften, maar kunnen ze zich weinig of niets veroorloven. Ze weten ook vaak niet waar ze terecht kunnen voor goedkope kleding of bijvoorbeeld inloopspreekuren over geld. Terwijl er ontzettend veel initiatieven zijn. Ze weten elkaar lang niet altijd te vinden. Hopelijk met deze site wel.”

 

Terug naar de nieuwsbrief