Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Adviseur basisvaardigheden en leven lang ontwikkelen

21 april 2022

Adviseur basisvaardigheden en leven lang ontwikkelen

21 april 2022

32 tot 36 uur per week, standplaats Tilburg

Ben jij dé zelfstandige en resultaatgerichte adviseur die in staat is bibliotheken en hun samenwerkingspartners te ondersteunen bij het vormgeven van hun dienstverlening voor volwassenen? Heb je zin om op dit gebied samen met bibliotheken aan de slag te gaan? Lees dan snel verder!

Wij zoeken een gedreven adviseur die bibliotheken ondersteunt bij het vormgeven van hun dienstverlening voor volwassenen. Zowel voor mensen die op het gebied van taal en digitaal zelfredzamer willen worden als voor mensen die over deze basisvaardigheden beschikken maar zich graag willen blijven ontwikkelen.

Wat ga je doen?

Je adviseert bibliotheken en je leidt projecten waarin je samen met bibliotheken op zoek gaat naar verbeteringen en vernieuwingen voor deze twee doelgroepen. Belangrijke thema’s die spelen op het gebied van basisvaardigheden zijn onder andere de doorontwikkeling van het DigiTaalhuis en het Informatiepunt Digitale Overheid, de samenwerking met partners binnen het sociaal domein en het bereiken van de doelgroep (zowel NT1 als NT2). Op het gebied van een leven lang ontwikkelen ga je aan de slag met thema’s als digitaal burgerschap en het maatschappelijk debat.

Als adviseur draag je zorg voor het ondersteunen van de bibliotheken in Brabant en Limburg. Je ondersteunt, adviseert en stimuleert hen bij een brede aanpak. Je kijkt over gemeentegrenzen heen en brengt op provinciaal niveau verbindingen tot stand. Je wil graag een maatschappelijke bijdrage leveren en meerwaarde/impact bij bibliotheken en eindgebruikers realiseren.

Vanuit jouw kennis en ervaring volg, signaleer en analyseer je behoeften in het werkgebied van de bibliotheken en lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van lokale projecten en activiteiten. Je stimuleert samenwerkingsverbanden, lokale netwerken en verbinding tussen diverse partijen.

Wij zoeken:

· een enthousiast persoon met een goed gevoel voor verhoudingen en belangen, die makkelijk op diverse niveaus kan communiceren;

· een ondernemende collega die kansen ziet en ontwikkelingen tijdig weet te vertalen naar (innovaties in) de diensten voor bibliotheken;

· iemand die onderwerpen en partijen weet te verbinden en die de bibliotheken vanuit visie en enthousiasme weet te activeren.

Jij bent:

· een ervaren adviseur;

· van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden;

· ondernemend, resultaatgericht en verbindend;

· klantgericht en organisatie- en omgevingssensitief;

Je hebt:

· opleiding en werk-/denkniveau op tenminste hbo-niveau;

· relevante kennis en ervaring met vraagstukken rondom basisvaardigheden en/of een leven lang ontwikkelen;

· Affiniteit met de bibliotheeksector en interesse in de kansen die deze sector biedt voor mensen om zich te ontwikkelen tot participerende burgers;

· ervaring in het geven van trainingen en presentaties voor diverse doelgroepen is een pré;

· minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

Wij bieden:

Een uitdagende rol binnen een interessante werkomgeving waarin je projectmatig werkt in wisselende teams aan uitdagende en innovatieve projecten. Samen werk je aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Werken bij Cubiss geeft je voldoening! En daarbij krijg je:

· een fijne club collega’s en een informele werksfeer;

· een afwisselend takenpakket, deels op eigen initiatief in te vullen;

· een laptop en smartphone;

· 5 weken vakantie – op basis van een 36-urige werkweek (en mogelijkheid om 1 week verlof bij te kopen);

· aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt jezelf en ook ons ten goede. Op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het informeel leren en uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest. Ook investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied.

Het salaris is passend bij je opleiding en ervaring (schaal 9 CAO Openbare Bibliotheken, afhankelijk van opleiding en ervaring), min. € 3.293 en max. € 4.241 (bij 36 uur per week). We bieden in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.

Over Cubiss

Cubiss streeft naar een open, vaardige en inclusieve samenleving waarin iedereen, van jong tot oud, mee kan doen. Een veranderende samenleving vraagt om een vernieuwende bibliotheek. De bibliotheek ontwikkelt zich van uitleenfabriek naar motor van een vaardige samenleving. In Brabant en Limburg vervult Cubiss, in haar rol als Provinciale Ondersteuningsinstelling (POI), de brugfunctie tussen landelijk beleid en de individuele lokale bibliotheken. Samen met bibliotheken, onderwijs en maatschappelijke partners en in opdracht van de provincies Brabant en Limburg draagt Cubiss bij aan de transities die noodzakelijk zijn voor de vernieuwing van de bibliotheeksector. Vanwege de kennis en ervaring binnen de bibliotheeksector wordt Cubiss ook vaak gevraagd om advies en hulp door bibliotheekorganisaties in heel het land.

Informatie en reacties

Voor toelichting op deze vacature kun je contact opnemen met Yvonne van den Berg (projectleider basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen), tel 06-30074953. Stuur je gemotiveerde sollicitatie en CV met vermelding van de functietitel naar wervingenselectie@cubiss.nl t.a.v. Yvonne van den Berg.

Voor meer informatie over opdrachtgevers, projecten en de drijfveren van Cubiss kijk je op www.cubiss.nl.

Cubiss wil divers zijn, net als de samenleving. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender(identiteit en -expressie), afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en doe mee!