Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Gratis verdiepingstrajecten gezinsaanpak – meld je aan!

Geplaatst: 25 november 2021

Gratis verdiepingstrajecten gezinsaanpak – meld je aan!

Geplaatst: 25 november 2021

Doet jouw bibliotheek ook mee aan de Kwaliteitsimpuls Laagtaalvaardige ouders? Dan is er nieuws. Er komen in november drie verdiepingstrajecten beschikbaar en elke bibliotheek die de impulsregeling heeft aangevraagd kan zich gratis bij één van de trajecten inschrijven. Wees er snel bij!

Wat is het?

De drie trajecten zijn tot stand gekomen door goed naar alle ingediende plannen te kijken. De elementen die in de meeste plannen terugkwamen zijn samengepakt en hiervoor zijn drie verschillende verdiepingstrajecten opgezet. Eén traject is een training over het creëren van een taalhuis op school, een ander traject bevat de training ‘Bereik en ondersteunen van gezinnen met digitale hulpmiddelen’ en het derde traject is een uitgebreider werktraject waarin bibliotheken aan de slag gaan met het verbreden en verdiepen van de gezinsaanpak, zowel integraal als met lokale partners.

Meer informatie en aanmelden

Op deze pagina lees je inhoudelijk meer over de trajecten en vind je alle praktische informatie. Aanmelden voor een traject kan via Seher Hazinedar van de Koninklijke Bibliotheek. Als je inhoudelijke vragen over een traject hebt, kun je die stellen aan Tirza de Fockert van de Koninklijke Bibliotheek.

Wat ging eraan vooraf?

In 2020-2021 konden bibliotheken allemaal een aanvraag indienen voor de Kwaliteitsimpuls Laagtaalvaardige ouders. Er was voor elke bibliotheek €4.200 beschikbaar om de gezinsaanpak te versterken en borgen. Inmiddels zijn alle aanvragen behandeld en toegekend. Bibliotheken die een toegekende aanvraag hebben ingediend, komen in aanmerking voor bovenstaande verdiepingstrajecten.