Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Samenwerking verlengd voor komende 5 jaar
Cubiss en BiSC gaan samen voor innovatie

Geplaatst: 13 december 2019

Samenwerking verlengd voor komende 5 jaar
Cubiss en BiSC gaan samen voor innovatie

Geplaatst: 13 december 2019

Drie en een half jaar geleden gingen BiSC en Cubiss de samenwerking aan, met als doel hun krachten te bundelen op het gebied van ICT-dienstverlening en alle daarmee samenhangende innovaties voor bibliotheken en hun partners. En daar gaan ze mee door! Vandaag ondertekenden BiSC en Cubiss daartoe een overeenkomst voor 5 jaar!  
Innovatieplatform
In de samenwerking staat innovatie van de bibliotheeksector centraal. BiSC en Cubiss bundelen hun krachten onder meer in een innovatieplatform. Binnen dit platform werken zij met partners aan digitale innovaties, waarmee de meerwaarde van bibliotheken structureel kan worden vergroot. Denk hierbij aan de inzet van CRM en internettechnologie. Binnen dit platform is ruimte voor meer enthousiaste partners uit de sector die samen willen werken aan de toekomst van de bibliotheek.
 
Educatie en basisvaardigheden
De partners werken ook samen op het gebied van educatie en basisvaardigheden, een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van bibliotheken richting onderwijs en samenleving. Binnen de samenwerking is het vooral Cubiss die hier haar expertise inzet voor alle bibliotheken in Noord-Brabant, Limburg en de Utrechtse bibliotheken.
Platform Midden-Zuid
Met het Platform Midden-Zuid zoeken BiSC en Cubiss de synergie en doelmatigheid in bibliotheekautomatisering, waarmee zij bibliotheken op dit terrein volledig ontzorgen. Binnen de samenwerking is BiSC hier de drijvende kracht.
Succesvol krachten bundelen
De directeuren van beide organisaties, Henk Snier en Peter van Eijk, zijn enthousiast over de groeiende samenwerking. Zij zien dat die voor een duidelijke meerwaarde zorgt voor hun klanten en opdrachtgevers in de drie provincies. Ook bepalen steeds ieders specifieke kwaliteiten wie waar de kar trekt. En juist dat maakt deze samenwerking zo succesvol!