Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Utrecht kiest 3 provinciale voorleeskampioenen

Geplaatst: 29 april 2019

Utrecht kiest 3 provinciale voorleeskampioenen

Geplaatst: 29 april 2019

De provincie Utrecht telt sinds donderdag 11 april maar liefst drie voorleeskampioenen. Op die dag hebben in theater “De Kom” de finalisten uit de eerdere regionale voorronden gestreden om zich provinciaal voorleeskampioen te kunnen noemen. En om Utrecht te mogen vertegenwoordigen in de landelijke finales van de Nationale Voorleeswedstrijd, de Read2Me en de Pabo-voorleeswedstrijd.
Winnaar van de 26ste editie van de provinciale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd is Sanyu Muganda geworden. Sanyu, leerlinge van de Basisschool Gabrie Mehen uit Amersfoort, vertegenwoordigde de Bibliotheek Eemland op overtuigende wijze en las met haar hele gezicht en veel plezier voor uit het boek  Juffrouw Pots van Tosca Menten.
Zwarte Zwaan
De Read2Me kandidate Zoë Atsma van Gregorius College Utrecht  gaat de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de Landelijk finale. Zij wist de jury te overtuigen van haar voorleeskwaliteiten en las voor uit het boek  Zwarte Zwaan van Gideon Samson  Eerder won zij de Stedelijke Utrechtse finale georganiseerd door bibliotheek Utrecht.
Puntje van de stoel
De Pabo student  Glenn Provoost van de Hogeschool Utrecht. Glenn wist op overtuigende wijze een origineel fragment uit Minoes van Annie M.G. Schmidt voor te lezen. De jury zat hierbij op het puntje van de stoel.
Voorlezen is leuk en waardevol
De drie halve finalisten staan in mei ieder in hun eigen landelijke finale. Kinderen die voorgelezen worden beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Aankomend meesters en juffen die plezier hebben in lezen zijn bovendien van grote waarde voor hun leerlingen.  De organisatie van de provinciale voorleeswedstrijden in Utrecht is in handen van BiSC.
 
Terug naar de nieuwsbrief