Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Win een social sofa!

Geplaatst: 17 maart 2017

Win een social sofa!

Geplaatst: 17 maart 2017

In 2017 starten de negen POI’s een gezamenlijk project: ‘Win je eigen Social Sofa!’. We roepen bibliotheken op om hun lokale, innovatieve projecten in te dienen en daarmee in aanmerking te komen voor een Social Sofa.
Hoe kunnen bibliotheken meedoen?
Projecten van de Bibliotheek die aan de belangrijkste criteria: -samenwerking binnen de wijk, – innovatiekracht én de mogelijkheid tot verbreding of opschaling voldoen, kunnen ingediend worden bij de POI in de eigen provincie. Een jury bepaalt welk project de Social Sofa wint. De winnaars worden in de zomer bekend gemaakt. Nominaties moeten uiterlijk 1 augustus ingediend worden.
Wat is een Social Sofa?
Een Social Sofa is een huiselijke betonnen bank, met steeds een andere afbeelding, die ergens in de openbare ruimte geplaatst wordt. Het doel van de plaatsing van de bank is om mensen in de buurt te verbinden, de leefbaarheid van een wijk verbeteren en de sociale verbondenheid tussen bewoners een impuls geven. Social Sofa’s wordt (onder andere door opleidingsinstituut TIAS) gezien als schoolvoorbeeld voor sociaal en cultureel ondernemen.
SPN kiest voor dit project omdat het samen vormgeven en plaatsen van de banken uitstekend past bij de nieuwe functie van de bibliotheek als spin in het web bij het verbinden van mensen, instellingen en lokale kennis.
Social Sofa Tour
Na plaatsing van de sofa’s wordt een reisgids gepubliceerd met daarin alle winnende projecten. De Social Sofa Tour is een tour langs innovatieve plekken in Nederland waar de bibliotheek een rol in speelt als initiator of verbinder.
Doe mee en win je eigen Social Sofa!
BiSC nodigt alle Utrechtse bibliotheken van harte uit hun projecten in te dienen. Doe mee en stuur een mooi project in van jouw bibliotheek. Dan win je misschien wel een eigen sofa:
Je maakt kans op een social sofa als:
• jouw project vernieuwend is…
• er door jouw bibliotheek op vernieuwende wijze wordt samengewerkt…
• dit project ook op andere plekken kan worden toegepast.
Je kunt meedoen door voor 1 augustus een beschrijving van je project te mailen aan info@biscutrecht.nl.