Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Kom kennismaken met PLEK 3

Geplaatst: 16 december 2022

Kom kennismaken met PLEK 3

Geplaatst: 16 december 2022

29 september | 15:00 tot 17:00 uur | Bibliotheek Venlo & Online

Bibliotheek Venlo ontwikkelde en implementeerde PLEK 3 voor kinderen (groep 6 t/m brugklas) die gemotiveerd en nieuwsgierig zijn om spelenderwijs en ontdekkend hun taalniveau en algemene ontwikkeling een impuls te geven. Bij PLEK 3 krijgen ze meer context en aandacht. Hierdoor zullen ze sneller tot bloei komen en hun talent(en) ontwikkelen. Precies die derde leeromgeving en makersplaats biedt PLEK 3.

Taal en talent
Via 4 thema’s (Burgerschap, Cultuur Duurzaamheid, Techniek) worden de kinderen sterker gemaakt in taal en gestimuleerd in hun talent. De leerlingen zijn afkomstig van verschillende scholen in Venlo en krijgen bij de bibliotheek in een klein en nieuw gezelschap les van twee vaste docenten en een vrijwilliger. Bij ongeveer de helft van de lessen is er een samenwerkingspartner betrokken die de thema’s en lessen nog meer diepgang kan geven. Door de groep klein te houden en met meerdere begeleiders op de groep te staan, is er aandacht voor elk kind.

Meld je aan
We nodigen je van harte uit om op donderdag 29 september te komen kennismaken met PLEK 3. Lukt het niet om live aanwezig te zijn? De presentaties zijn ook te volgen via een livestream.

Meld je hier aan.