Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Bibliotheek 2025: Denk en doe mee!

Geplaatst: 5 mei 2022

Bibliotheek 2025: Denk en doe mee!

Geplaatst: 5 mei 2022

In het najaar van 2020 organiseerden BiSC en Cubiss een workshop over bibliotheekdiensten van de toekomst. Deelnemers van buiten en binnen de bibliotheeksector dachten met elkaar na over bibliotheekinnovatie. En hier is het uiteindelijk zeker niet bij gebleven…!

Op basis van de workshop werkten wij de afgelopen maanden verder aan de visie bibliotheek 2025. Met trots maken we deze visie nu openbaar (zie de link verderop in dit artikel).

In dialoog naar een gezamenlijke aanpak
Met behulp van deze geschetste visie initiëren BISC en Cubiss een dialoog met relaties binnen en buiten de bibliotheeksector en met eindgebruikers over de gewenste innovatie van bibliotheekdiensten. Doel van die dialoog is het verder verfijnen en aanscherpen van de visie, en vooral: het ontwikkelen van een gezamenlijke aanpak om die visie waar te gaan maken.

Waarde toevoegen aan miljoenen gebruikers
Een visie over bibliotheekdiensten met een groeiend publieksbereik van 8 miljoen gebruikers. Een bibliotheekvoorziening in een gespreid netwerk met een lage toegangsdrempel die voor iedereen toegankelijk is én met een sterk (gepersonaliseerd) online aanbod. Een bibliotheek die maatschappelijk relevant is, en blijft. Een bibliotheekorganisatie die daarbij als vanzelfsprekend samenwerkt met maatschappelijke partners. Zo’n bibliotheek, die via haar sterke netwerk waarde toevoegt aan het leven van miljoenen mensen, willen wij als Cubiss en BiSC helpen realiseren.

Samen toekomst maken
Hierbij de link naar: www.bibliotheek2025.nl. Als websitebezoeker scrollt u aan de hand van krantenkoppen door de toekomst naar de geformuleerde visie en doelstellingen.
Met daarnaast een concretisering naar een vijftal persoonlijke bibliotheekverhalen uit de toekomst. We roepen u als websitebezoeker ook op om een eigen toekomstbeeld toe te voegen.
Want: Die toekomst bedenken en realiseren we samen!

Denk en doe je mee? Via de website www.bibliotheek2025.nl kun je input leveren. Heb je andere vragen of suggesties over bibliotheek 2025? Neem dan contact op met Egid van Houtem (e.vanhoutem@cubiss.nl / 06 294 799 49) of Joost Zijderveld (j.zijderveld@biscutrecht.nl / 06 247 592 58).

Na de zomer komen we met een update en organiseren we een werkconferentie, o.a. met de laatste stand van zaken over bibliotheek 2025. Een datum voor deze conferentie volgt.

Met vriendelijke groet,
Egid van Houtem | Cubiss
Joost Zijderveld | BiSC