Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Bibliotheekvisie over maatschappelijke bibliotheek

5 mei 2017

Bibliotheekvisie over maatschappelijke bibliotheek

5 mei 2017

Op 19 april presenteerde gedeputeerde Mariëtte Pennarts voor de provincie Utrecht de bibliotheekvisie van de provincie. De visie met als titel ‘Samen bouwen aan de maatschappelijke bibliotheek’, onderschrijft het belang van de bibliotheek. ‘Het is een onmisbare maatschappelijke voorziening in een open en moderne samenleving waar mensen zich verder kunnen ontwikkelen. Het is een waardevrije en daardoor buitengewoon waardevolle plek’, volgens Pennarts.
In de visie signaleert de provincie een positieve ontwikkeling in het provinciale Utrechtse bibliotheekstelsel: ‘Bibliotheken in de provincie hebben een indrukwekkende ontwikkeling ondergaan en vinden elke keer weer manieren om een belangrijke bijdrage te leveren aan de lokale omgeving’.
Flexibiliteit en robuuste programma’s
In ‘Samen bouwen aan de maatschappelijke bibliotheek’ zet de provincie haar visie op het provinciale bibliotheekstelsel voor de komende jaren uiteen. Zo komt er meer ruimte voor flexibiliteit voor BiSC, zodat we beter kunnen inspelen op de wensen van de verschillende lokale bibliotheken. Ook spreekt de provincie in de visie een voorkeur uit voor grotere, meer robuuste projecten in plaats van een groter aantal kleinere programma’s en projecten.
Meer informatie
Meer informatie over de bijeenkomst op 19 april vindt u op de website van de provincie Utrecht. De volledige Bibliotheekvisie leest u hier.