Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Dialoogsessie over convenant Belastingdienst

Geplaatst: 30 augustus 2016

Dialoogsessie over convenant Belastingdienst

Geplaatst: 30 augustus 2016

De openbare bibliotheken en de Belastingdienst sloten onlangs een samenwerkingsconvenant. Daarin spraken zij af burgers, die onvoldoende digitaal vaardig zijn, te ondersteunen bij het digitaal zakendoen met de overheid. Om deze afspraak verder handen en voeten te geven, is ook de inzet van maatschappelijk dienstverleners belangrijk. Daarom organiseert BiSC, in samenwerking met de Belastingdienst, op 12 september een Dialoogsessie voor bibliotheekmedewerkers en maatschappelijk dienstverleners. In deze bijeenkomst geeft de Belastingdienst onder meer toelichting op het convenant en is ruimte voor kennismaking.
De samenwerking tussen de Bibliotheek en de Belastingdienst heeft als doel mensen die onvoldoende digitaal vaardig zijn te helpen in hun omgang met de digitale overheid. Een van de middelen om dat te bereiken is het organiseren van spreekuren. Hierin worden burgers geholpen bij  het digitaal aanvragen van een toeslag of het doen van de belastingaangifte. Het beoogde doel is dat de bibliotheek de spreekuren faciliteert (ruimte, ICT-voorzieningen); de maatschappelijk dienstverleners zijn aanspreekpunt en helpen bij het invullen van de digitale formulieren. De Belastingdienst biedt de maatschappelijk dienstverleners informatie,  trainingen en een relatiebeheerder aan.
Programma
Tijdens de dialoogsessie geeft de projectleider van de Belastingdienst een toelichting op het convenant en is er gelegenheid voor bibliotheekmedewerkers en maatschappelijk dienstverleners kennis met elkaar te maken. Verder gaan de deelnemers in gesprek over de mogelijkheden die een samenwerking rondom belasting- en toeslagspreekuren voor betrokken partijen brengt. De vraag hoe we in de driehoek maatschappelijk dienstverleners-belastingdienst-bibliotheken de belastingspreekuren gaan invullen komt onder meer aan de orde.
Aanmelden en meer informatie 
De dialoogsessie wordt gehouden op 12 september van 13.30 uur tot 16.30 uur bij BiSC aan de Fruitweg 48 in Bunnik. Aanmelden kan vóór 5 september. Zijn er maatschappelijk dienstverleners in uw netwerk voor wie deze bijeenkomst interessant kan zijn? Dan vragen wij u deze zelf uit te nodigen. Voor meer informatie over de dialoogsessie  kunt u terecht bij Mieke van der Meij van BiSC via m.van.der.meij@biscutrecht.nl.