Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Het is officieel: BiSC gaat verhuizen naar Bunnik!

3 maart 2015

Het is officieel: BiSC gaat verhuizen naar Bunnik!

3 maart 2015

Van 7 t/m 15 maart vindt de Boekenweek plaats. Het thema dit jaar is ‘Waanzin’, onder het motto: Te gek voor woorden.
Ter gelegenheid van dit thema gaat NPO Cultura op zoek naar de waanzin in de letteren aan de hand van schrijvers die in meer of mindere mate te kampen hebben (gehad) met vormen van geestesziekte of geïnspireerd raakten door onderwerpen als neuroses, depressies en zelfmoord. Kijk naar onder anderen W.F. Hermans, Robert Loesberg en Maarten Biesheuvel. Zaterdag 7 t/m vrijdag 13 maart, elke dag vanaf 20:30 uur.
Natuurlijk vinden er ook vele andere activiteiten plaats, waaronder: het Boekenbal voor Lezers, een schrijfwedstrijd en gratis reizen met NS. Ook de bibliotheken organiseren van alles. Heeft jouw bibliotheek de activiteiten al aangemeld via de site van het CPNB?
Na een intensieve periode van besluitvorming is in december de definitieve beslissing genomen om naar Bunnik te verhuizen. Een verhuizing die naar verwachting op veel terreinen winst oplevert. Niet alleen omdat BiSC door te verhuizen een pand betrekt met een kleiner oppervlak en dat meer past bij deze tijd, maar ook omdat zij gaat ‘samenwonen’ met Kunst Centraal, een provinciale partner.

Feestelijke ondertekening

Op donderdag 5 maart was de feestelijke ondertekening van het huurcontract. In het bij zijn van gedeputeerde Mariëtte Pennarts, burgemeester Hans Martijn Ostendorp en de collega’s van BiSC en Kunst Centraal werd het logo op het nieuwe pand onthuld.
Samenwerking krijgt een gezicht
BiSC en Kunst Centraal grijpen dit traject aan om inhoudelijke samenwerking te verkennen; beide organisaties werken intensief samen met scholen en zijn complementair in kennis en competenties. De samenwerking tussen BiSC en Kunst Centraal krijgt deze donderdag meteen ook een gezicht met ‘de voorleesstoel’. Deze stoel zal bijvoorbeeld ingezet worden bij de voorleeswedstrijden voor kinderen die BiSC in de provincie organiseert. De stoel zal ook een rol spelen bij het jaarlijkse Kinderboekenfeest van Kunst Centraal.
De verhuizing zal deze zomer plaatsvinden en daarna nodigt BiSC u graag uit voor een open dag op de nieuwe locatie.