Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Het Kennisdiner – Media & Ethiek  

Geplaatst: 25 april 2024

Het Kennisdiner – Media & Ethiek  

Geplaatst: 25 april 2024

Het Kennisdiner op 13 juni is hét event waar dineren en inspireren samenkomen! Op het menu staan niet alleen verrassende gerechten, maar ook boeiende gespreksonderwerpen rondom Media & Ethiek bij jeugd en jongeren. Voorafgaand aan het diner zorgt filosoof en schrijver Stine Jensen voor voldoende food for thought. Tijdens het diner praat je onder begeleiding van een gespreksleider verder met tafelgenoten uit de bibliotheekbranche. We sluiten de avond af met een heerlijk toetje en een vermakelijke act. Het wordt een avond om niet te missen. Zien we je 13 juni?  

Het morele kompas rondom media is niet aangeboren, dat is iets wat we onze jeugd moeten meegeven. Stine Jensen draait de rollen om: Hoe kunnen kinderen en jongeren de helpende volwassene opvoeden rondom media? Hoe zet je de jeugd aan het denken? Wat is goed of fout, en hoe denken ze daarover? Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker. Voor en met kinderen schrijft ze boeken over zaken als gevoelens, opvoeden, identiteit en geluk. Tijdens deze interactieve lezing zet ze je aan het filosoferen.   

Wil je meer weten over Stine? Neem dan een kijkje op deze website.   

De Kennisdag krijgt dit jaar een nieuw jasje, namelijk het Kennisdiner. Stel vragen, ga in gesprek en laat je inspireren!   

Programma  
-16.30-17.00 uur – Inloop;  

-17.00-18.00 uur – Welkom + lezing Stine Jensen;   

-18.00-20.00 uur – Diner + gesprek onder leiding van gespreksleider;  

-20.00-20.30 uur – Toetje + vermakelijke act.

Voor wie?  
Het Kennisdiner is met name interessant voor leesmediaconsulenten, mediacoaches, onderwijsspecialisten, educatiemedewerkers en -managers bij bibliotheken, werkzaam met de doelgroep 0-20 jaar.     

Praktische informatie  
Het Kennisdiner vindt plaats op 13 juni van 16.30-20.30 uur bij Stadstheater de Boemel in Tilburg. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Er is een rustruimte aanwezig. Tijdens het diner wordt er ter plekke rekening gehouden met allergieën en dieetwensen. Het diner is vegetarisch. Heb je vragen? Neem dan contact op met educatie@cubiss.nl

Tijdens het Kennisdiner worden er foto’s gemaakt. Deze worden in een sfeerimpressie achteraf gedeeld via onze kanalen. Indien je liever niet in beeld komt, is er gelegenheid dit aan het begin van het evenement aan te geven.    

Kosten & voorwaarden 
De kosten bedragen € 60,- voor een deelnemer uit Brabant, Limburg en Utrecht. De korting voor de deelnemers uit deze provincies wordt mogelijk gemaakt door provinciale subsidies.    
Voor deelnemers uit andere provincies bedragen de kosten € 80,- per persoon. De prijzen zijn exclusief btw.  

Tot en met vijf werkdagen voor het evenement kan er kosteloos geannuleerd worden. Daarna is dit vanwege de catering niet meer mogelijk, maar kan het ticket wel doorgegeven worden aan een collega. Er is beperkt plek. De bijeenkomst is met name bestemd voor bibliotheekorganisaties uit Noord-Brabant. Zij krijgen daarom voorrang bij plaatsing.    

Erbij zijn?  
Meld je dan hier aan. 

Aanmelden kan tot 6 juni 2024.

Er is beperkt plek, dus wees er snel bij!