Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Interprovinciaal Symposium ‘Leiderschap in Lezen’

Geplaatst: 25 mei 2022

Interprovinciaal Symposium ‘Leiderschap in Lezen’

Geplaatst: 25 mei 2022

In de periode van 8 juni tot en met 8 december 2022 organiseert Cubiss-BiSC een reeks bijeenkomsten, voor HR-verantwoordelijken van de bibliotheken (en hun partners) in de provincies Utrecht, Limburg en Noord-Brabant. Een ‘hybride, interprovinciaal symposium’ over de veranderende rol van educatiemanagers in onze alsmaar veranderende maatschappij. De titel: Leiderschap in Lezen. 

Voor wie? 

Een ‘must have’ voor educatiemanagers en teamleiders educatie van bibliotheken en hun partners en stakeholders. En ook voor HR-verantwoordelijken binnen bibliotheken. We reiken HR-tools aan die teams helpen om hun veranderende rol in onze veranderende maatschappij zo goed mogelijk in te vullen.  

Meerdere thema’s 

De thema’s die centraal staan, zijn: ‘leiderschap & netwerken’, ‘de veranderende rol van de lees-mediaconsulent’, ‘zichtbaarheid van de bibliotheek als onderwijspartner’ en ‘het werven en binden van medewerkers met de juiste skills’.  

Meerdere momenten en werkvormen 

Het worden zowel fysieke bijeenkomsten als online sessies, verspreid over een aantal momenten in het jaar plaats, te beginnen met een brainstorm op 8 juni 2022.  

Aanmelden 

Voor meer informatie en aanmelden klik hier

Oproep 

Heb je (HR-)collega’s met personeelsbeleid op educatiegebied in hun takenpakket, informeer ze dan over dit symposium. En nodig ook stakeholders en je partners uit het onderwijs en overheid uit om deel te nemen. 

Een interessante serie bijeenkomsten over leiderschap, personeelsbeleid en zichtbaarheid van de bibliotheek bij partners en stakeholders. 

Graag tot 8 juni en de bijeenkomsten daarna. 

(Foto: Jaredd Craig; bron: unsplash).