Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Mix & Match-sessie Gezinsaanpak

Geplaatst: 5 mei 2022

Mix & Match-sessie Gezinsaanpak

Geplaatst: 5 mei 2022

De problematiek rond laaggeletterdheid en andere ontoereikende basisvaardigheden wordt van generatie op generatie doorgegeven. Het succesvol doorbreken van die cirkel vraagt om een integrale samenwerking tussen specialisten jeugd/educatie en de specialisten basisvaardigheden/sociaal domein.

Mix & Match
Tijdens de Mix & Match-sessies die BISC organiseert, gaan we met elkaar op zoek naar interessante crossovers tussen de beide groepen.
Voor de sessie, die digitaal plaatsvindt, is een basisprogramma gemaakt. Tijdens de inleiding worden de gezinsaanpak en de lokale context toegelicht. Vervolgens informeren de verschillende experts elkaar over de huidige activiteiten en uitdagingen. Daarna volgt er een brainstorm over kansen op wederzijdse versterking rond een aantal thema’s als medewerkers, programmering en gebouw. Tot slot maken we (vervolg)afspraken.

We maken gebruik van interactieve en creatieve werkvormen om de expertise en denkkracht van alle deelnemers te benutten.

Afhankelijk van de startsituatie – staat men aan de start van het werken met een gezinsaanpak of is men al op weg? – passen we het programma aan. Soms worden er ook externe partijen uitgenodigd om het lokale netwerk rond het gezin te versterken.

Praktisch

  • Voor: bibliotheekmedewerkers die werkzaam zijn binnen de domeinen jeugd/educatie en basisvaardigheden/participatie/sociaal domein;
  • Aantal deelnemers: maximaal 12;
  • Duur: 2 uur (digitale sessie);
  • Datum: in afstemming.

Deelnemen?
Interesse in een Mix & Match-sessie?

Stuur een mailtje naar Marjan Middelkoop (m.middelkoop@cubiss.nl), dan zorg ik voor de juiste mix én match!