Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Nieuwe inzichten op BiSC innovatiemiddag

Geplaatst: 6 juli 2016

Nieuwe inzichten op BiSC innovatiemiddag

Geplaatst: 6 juli 2016

De kracht van samen innoveren stond centraal tijdens de innovatiemiddag die BiSC op dinsdag 21 juni organiseerde. Medewerkers van bibliotheken, de provincie en gemeenten gingen die middag in gesprek over uiteenlopende onderwerpen rond het thema innovatie. BiSC-directeur Peter van Eijk trapte de middag af. Hij schetste het belang van gezamenlijk innoveren. Tweede spreker was Thomas van Dalen. In opdracht van de Provincie Utrecht werkt hij op dit moment de Bibliotheekvisie voor de provincie Utrecht uit. Zijn pleidooi sloot naadloos aan op de boodschap van Peter van Eijk: bibliotheekinnovatie is het meest succesvol als de betrokken partijen daarin samen optrekken.
Geanimeerde gesprekken
Na de gezamenlijke aftrap, werden deelnemers uitgenodigd om aan te schuiven aan een van de vijf projecttafels. Aan deze tafels zaten de projectleiders klaar om met deelnemers de dialoog aan te gaan over bestaande en toekomstige innovatieprojecten. Aan bod kwamen thema’s als educatie, nieuwe technologie, het sociale domein en marketing. Het zorgde voor bijzonder geanimeerde gesprekken. De mix van bibliotheken en gemeenten leverde bovendien nieuwe inzichten op, waarbij ook de verschillen tussen gemeenten opvielen. Zo bleek onder meer dat gemeenten heel verschillend omgaan met het gebruik van de participatieladder.
Presentaties
Alle deelnemers aan de innovatiemiddag ontvangen de presentaties die zijn gegeven. Was u er niet bij, maar bent u wel benieuwd naar wat er is besproken? Dan kunt u deze informatie opvragen bij onze programmamanager Innovatie, Ronald Huizer door een mail te sturen aan r.huizer@biscutrecht.nl.