Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Nieuwe zoekmachine G!DS

Geplaatst: 31 augustus 2017

Nieuwe zoekmachine G!DS

Geplaatst: 31 augustus 2017

Sneller, nauwkeurig en de mogelijkheid flexibeler te zoeken: de nieuwe zoekmachine van de database G!ds is online en biedt een aantal voordelen voor de gebruiker. Bovendien geeft de nieuwe zoekmachine de redacteur in G!ds meer mogelijkheden bibliotheekgegevens te beheren.
Er is besloten een nieuwe zoekmachine in het leven te roepen, omdat de bestaande sterk verouderd was. De nieuwe en de oude zoekmachine draaien nu naast elkaar, waardoor bestaande websites op G!DS gewoon blijven werken. Nieuw te ontwikkelen websites moeten wel gekoppeld worden via de nieuwe zoekmachine. Wie gebruik wil maken van de nieuwe zoekmachine, moet eerst een nieuw zoekprofiel aanmaken.
Over G!DS
G!DS is een database met gegevens over organisaties en hun producten op sociaal en cultureel gebied. Bibliotheken en samenwerkende organisaties zijn al jaren bezig met het vullen en bijhouden van deze database. Via filters kan precies die informatie geselecteerd worden die voor een website relevant is.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de nieuwe zoekmachine? De belangrijkste vragen zijn opgenomen in de Nieuwsbrief G!DS, die eerder deze zomer is verstuurd naar alle accountmanagers G!DS binnen de bibliotheken.