Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Online onderzoeksmiddag: Mediawijsheid voor 8-14 jaar

Geplaatst: 1 november 2020

Online onderzoeksmiddag: Mediawijsheid voor 8-14 jaar

Geplaatst: 1 november 2020

BiSC en Maarten Sprenger nodigen graag alle educatiespecialisten en lees-media-consulenten uit voor een online onderzoeksmiddag die volledig in het teken staat van mediawijsheid.  
Op woensdag 18 november van 12:30 – 15:30 uur neemt Maarten Sprenger ons mee in de wereld van informatievaardigheden bij kinderen van 8-14 jaar. Natuurlijk zorgen we voor een gevarieerd programma, zodat 3 uur online voorbijvliegen.
Hoe ondersteun je kinderen in het omgaan met informatief internet?
Wat is er te vinden voor hun eigen leeftijd, hoe scheid je het kaf van het koren, waar wil je kinderen voor behoeden? Samen onderzoeken we welke websites je als ‘vertrouwde bronnen’ kunt bestempelen en hoe je onbekende bronnen kunt onderzoeken op kwaliteit. Wat zijn de criteria? Is kindvriendelijk hetzelfde als eenvoudig bruikbaar? Maak kennis met de zeven zoekstappen van Slim Zoeken en niet te vergeten: zoek tip nummer 1!

Over de spreker
Maarten Sprenger is specialist online kinderinformatie en zoekgedrag bij de Amsterdamse startup Wizenoze (Webforclassrooms.com), publiceerde twee boeken over ‘Slim Zoeken op internet’ (2013/2018) en ontwikkelt zoekvaardigheden als onderdeel van online geletterdheid. Hij geeft workshops en lezingen in het onderwijs (PO, VO, MBO, HBO) en voor bibliotheken over het omgaan met online-informatie in het onderwijs.
Bij interesse in deze onderzoeksmiddag kun je je inschrijven door een mail te sturen naar Joke van Ommeren via j.van.ommeren@biscutrecht.nl. Na opgave ontvang je verdere informatie. Mocht deze uitnodiging ook interessant zijn voor collega’s, nodig die dan vooral ook uit. We zien je graag online op 18 november.
 
Terug naar de nieuwsbrief