De Raad van Toezicht heeft in zijn vergadering van maandag 27 juni besloten Peter van Eijk per 1 juli te benoemen in de functie van directeur-bestuurder bij BiSC. Peter van Eijk is sinds drie maanden werkzaam als directeur ad interim bij BiSC. BiSC is verheugd dat ze de goede samenwerking met Van Eijk op deze manier kan voortzetten en ziet met vertrouwen uit naar de toekomst.

Peter van Eijk verving directeur/bestuurder Mireille Pondman na haar vertrek bij BiSC per 1 april jl. Met Van Eijk hebben we een ervaren directeur-bestuurder gevonden, die het lopende transitie- en innovatieproces bij BiSC verder kan vormgeven. Van Eijk heeft zijn sporen in de bibliotheeksector ruimschoots verdiend. Zo was hij directeur a.i. van Bibliotheek.nl en ontwikkelde hij de visie voor de Bibliotheek Eindhoven. Hij is eveneens bekend met het Utrechtse provinciale bibliotheekstelsel, waarin BiSC een belangrijke rol vervult. Van Eijk werkte in opdracht voor gemeenten en de provincie in Utrecht, onder meer aan de vernieuwing van het bedrijfsmodel voor bibliotheek Het Groene Hart.

Over BiSC
BiSC is de provinciale ondersteuningsinstelling voor openbare bibliotheken in de provincie Utrecht. Samen met de bibliotheken en de Provincie Utrecht werkt BiSC aan een duurzaam en actueel bibliotheekstelsel in de provincie Utrecht.