Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Provincie Utrecht beloont ondernemende muzikanten

Geplaatst: 15 januari 2014

Provincie Utrecht beloont ondernemende muzikanten

Geplaatst: 15 januari 2014

De provincie Utrecht verdubbelt tot € 500 het bedrag dat twee muzikale acts ophaalden met live crowdfunden. Gedeputeerde Pennarts reikte de cheques gisteren uit aan singer songwriter Mees / fotografe Lynn van Strien en rockband Counter Jib. Zij traden op in Ekko om voor het maken van respectievelijk een kunstproject en een album geld op te halen bij het publiek. En met succes: het duo kreeg € 377 en de band € 707.
Met crowdfunding doe je een beroep op het publiek om jouw project financieren. Donateurs krijgen (soms vanaf een bepaald bedrag) een tegenprestatie. Zij kiezen zelf hoeveel ze geven, waardoor er soms 10 en soms 200 donateurs nodig zijn voor het hele bedrag. Crowdfunden lukt als je iets wilt maken waar voldoende belangstelling voor is, en als je creatief en ondernemend bent. De provincie Utrecht steunt deze nieuwe vorm van (extra) financiering voor culturele projecten. Het is een stap op weg naar (meer) ondernemerschap.
Donateurs en projecten kunnen terecht op www.utrechtvoorcultuur.nl om te doneren of hun project te financieren. In 2013 hebben zo’n 2600 donateurs in de provincie Utrecht ruim € 210.000 gedoneerd. Hiervan zijn of worden 35 voorstellingen, CD’s, films en kunstwerken gemaakt.
Utrechtvoorcultuur is een onderdeel van het programma Cultuur Onderneemt. Hiermee geeft de provincie culturele instellingen die bouwen aan een gezonde, duurzame bedrijfsvoering een zetje in de rug. Bijvoorbeeld door nieuwe financieringsinstrumenten te ontwikkelen. Meer informatie over dit programma vindt u op www.provincie-utrecht.nl/cultuuronderneemt.
In januari 2013 lanceerde BiSC samen met een aantal partners de provinciale uitrol van www.utrechtvoorcultuur.nl.
Zie ook nieuwsberichten op www.provincie-utrecht.nl.