Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Publieksgericht werken in de maatschappelijke bibliotheek
Uitnodiging Directie/MT Seminar | 26 november 2019, in het Innovatiehuis, Garderen | Tijd 11:30 tot 15 uur

Geplaatst: 4 oktober 2019

Publieksgericht werken in de maatschappelijke bibliotheek
Uitnodiging Directie/MT Seminar | 26 november 2019, in het Innovatiehuis, Garderen | Tijd 11:30 tot 15 uur

Geplaatst: 4 oktober 2019

Hoe kan je als bibliotheekorganisatie meer publiek bereiken en vervolgens meer effect in de samenleving sorteren? In de transitie is ons intussen duidelijk geworden, dat we als bibliotheeknetwerk alleen relevant kunnen blijven als we meer publieksgericht gaan werken. Bestaande leden behouden en nieuwe publieksgroepen werven, dat is een grote, gezamenlijke opgave. Als we erin slagen om onze verschillende klantgroepen beter te leren kennen, kunnen we op maat communiceren en diensten leveren. En pas dan kunnen we de ambitie als partner in persoonlijke ontwikkeling echt waarmaken. 
Bij BiSC beschikken we over enkele nieuwe instrumenten, waarmee organisaties meer publieksgericht kunnen gaan werken. Onze nieuwe CRM-oplossing biedt concrete toepassingen voor klantrelatiebeheer en moderne klantinteractie. En de veilige en automatische internettoegang dienst Biebroam is een bouwsteen voor klantrelatie. Om u mee te nemen in onze voortgang, maar ook van gedachten te kunnen wisselen over concrete wensen voor uw leden, programma-deelnemers, cursisten en bezoekers, organiseert BiSC op 26 november een directie/MT seminar in het Innovatiehuis te Garderen. Naast de eigen specialisten van BiSC spreken enkele goed ingevoerde mensen op dit gebied: Toon Beullens van Publiq en Erik Fledderus van SURF.
Sprekers
Wim D’haeyer – Manager partnernetwerk- van  Publiq in Belgie – Wim is gespcialiseerd in het begrijpen van publiek. Waarom handelen ze zoals ze doen? Welke motieven hebben ze? Wat voor soort prikkels hebben ze nodig? Welke communicatiestrategie werkt het beste?
Wim biedt ons concrete handvatten voor een publieksstrategie en een stappenplan hoe je de totale beleving van bezoekers naar een hoger niveau kunt tillen. Over hoe CRM, persona’s, customer journeys en data gestuurde marketing en klantinteractie je kunnen helpen met het succes bereiken van meer publiek.
Erik Fledderus – algemeen directeur van SURF – In deze sessie kom je te weten hoe SURF werkt aan vernieuwing om voorop te blijven lopen met innovatieve faciliteiten en oplossingen met oog voor een toekomst waar leven lang leren een grote rol gaat spelen. Erik zal spreken vanuit zijn ervaring met Eduroam. Want met Eduroam krijgen studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers op een eenvoudige en veilige manier toegang tot het vaste en draadloze netwerk van hun eigen instelling. Maar ook bij alle andere instellingen die Eduroam aanbieden. Op meer dan 26.000 locaties in meer dan 100 landen.
Het volledige programma sturen wij u op verzoek al graag toe. Ik hoop u op 26 november te treffen in de bossen van Garderen!

Meld u nu aan via deze link
Dinsdag 26 november 2019, 11.30 – 15.00 uur
Innovatiehuis van Wentzo Wireless, Hooiweg 23, 3886PM Garderen
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Indien u, uit uw eigen dagelijkse praktijk, nu al vragen heeft aan één van beide sprekers stel, deze dan via Sia van Keijsteren

0623522101 of  s.van.Keijsteren@biscutrecht.nl