Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Springest maakt breed cursusaanbod mogelijk

Geplaatst: 18 mei 2015

Springest maakt breed cursusaanbod mogelijk

Geplaatst: 18 mei 2015

Wil jij het cursusaanbod van de bibliotheek en andere relevante partijen zichtbaar maken via de website? Dat kan met Springest – de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen in Nederland. BiSC werkt samen met Springest aan een courseboard dat bibliotheken op hun website kunnen plaatsen. Een mooi pluspunt: er is nog wat mee te verdienen ook!

Kennisaanbod van bibliotheken

BiSC werkt aan een module waarmee bibliotheken op een eenvoudige manier een selectie uit het aanbod van Springest in een zogenaamde ‘courseboard’ op de website van bibliotheken geplaatst kan worden. Op Springest.nl vinden bezoekers ruim 33.000 trainingen van meer dan 3.000 verschillende aanbieders. Bezoekers van een bibliotheekwebsite kunnen zich op deze manier eenvoudig oriënteren in het brede aanbod van Springest. Extra dienstverlening voor klanten die goed past binnen het kennis- en educatiedomein van de bibliotheek. Deze service kost de bibliotheek niets. Integendeel, het kan voor de bibliotheken een potentieel interessant verdienmodel betekenen.
Courseboard op website van bibliotheek
Mede naar aanleiding van gesprekken met IDEA hebben we de vragen en de afspraken in de samenwerking met Springest aangescherpt. De belangstelling onder de bibliotheken om een courseboard te plaatsen lijkt groot. Het plan is voor de eerstvolgende inloopmiddag op 2 juli het courseboard op enkele websites geïntegreerd te hebben.
Wil jouw bibliotheek meedoen? Neem dan contact op met Victor Thissen.