Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Taalverwerving tijdens de eerste duizend dagen

Geplaatst: 28 maart 2024

Taalverwerving tijdens de eerste duizend dagen

Geplaatst: 28 maart 2024

Mini-masterclass

28 mei 2024 | 9.30 tot 11.00 uur | online 

We zetten ons in de bibliotheek dagelijks in voor de taalverwerving van het jonge kind. We benoemen overal het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling, gaan samenwerkingen aan met kinderopvangorganisaties om voorlezen te professionaliseren en zetten ons in voor activiteiten en projecten in de bieb voor baby’s, dreumesen en peuters (en hun ouders!). Maar hoe gaat die taalverwerving bij een baby nou eigenlijk precies? Hoe kun je het beste tegen kleine kinderen praten? En waarom gaat onze stem eigenlijk vaak omhoog als we tegen een jong kind praten? Heeft dat een functie?   

Paula Fikkert, hoogleraar taalverwerving en fonologie aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit, vertelt alles over de eerste taalverwerving tijdens de mini-masterclass Taalverwerving tijdens de eerste duizend dagen op dinsdag 28 mei. Via deze bijeenkomst krijg je een kijkje in wat er gebeurt als een baby luistert naar de pratende mensen om zich heen. Wist je dat tijdens de zwangerschap al het fundament wordt gelegd voor de moedertaal? Schuif aan en luister mee bij deze boeiende online lezing! 

Voor wie? 

Deze mini-masterclass is interessant voor bibliotheekprofessionals en -vrijwilligers die belangstelling hebben voor de taalverwerving bij het jonge kind. Ook pedagogisch medewerkers, leerkrachten en andere samenwerkingspartners van bibliotheken zijn welkom om aan te sluiten. Deel deze uitnodiging gerust met geïnteresseerden binnen je netwerk. 

Aanmelden 

Meld hier aan.  

Enkele dagen voor aanvang ontvang je de link naar de onlinebijeenkomst.