Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Training Leiden van een Debat scoort een 8,0

Geplaatst: 20 december 2021

Training Leiden van een Debat scoort een 8,0

Geplaatst: 20 december 2021

Ontmoetingen en debatten organiseren is één van de wettelijke taken van bibliotheken. De meeste bibliotheken organiseren regelmatig bijeenkomsten, maar het organiseren van debatten blijft achter. Het is ook geen makkelijke taak, want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat iedereen zich gehoord en veilig voelt bij een debat?   

Cubiss organiseert samen met het Nederlands Debat Instituut de training ‘Leiden van een debat’, zodat jij er helemaal thuis in wordt.  Je leert hoe je een debat voorbereidt en leidt, over de taken van een debatleider en verschillende gesprekstechnieken. Voordat je aan de training deelneemt, volg je een e-learning. In deze e-learning leer je meer over de wettelijke taak van de bibliotheek, de opstelling van een debat, de rol van een debatleider, het bepalen van thema’s voor een debat, etc.    

Lef en enthousiasme 

De eerste training vond eind november plaats. Het doel van de training op locatie is om zelf een debat te kunnen leiden. Door middel van een deel theorie en veel oefenen is deze training succesvol afgerond met veel lef en enthousiasme door de 10 eerste deelnemers. Zie ook het beeldverslag dat tijdens de training is getekend. 

Nieuwe editie medio april 

Omdat de deelnemers deze training met een 8,0 hebben beoordeeld en omdat we vanuit de branche horen dat er meer behoefte is aan deze training, is er besloten om deze blended learning in 2022 nogmaals te herhalen. De training zal in het voorjaar van 2022 plaatsvinden medio april.   

Contact 

Wil je meedoen of op de hoogte worden gehouden? Geef je interesse dan aan door een mailtje te sturen aan Mirjan Albers

Ook als je vragen hebt, kun je die aan haar stellen. Er kunnen maximaal 10 deelnemers meedoen.