Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Uitnodiging Landelijke Innovatiedag Bibliotheken 2024: ‘Leren van buiten’ 

Geplaatst: 28 maart 2024

Uitnodiging Landelijke Innovatiedag Bibliotheken 2024: ‘Leren van buiten’ 

Geplaatst: 28 maart 2024

Op woensdag 29 mei 2024 komen zo’n 250 innovatoren uit de bibliotheeksector bijeen in de Prodentfabriek in Amersfoort om kennis te delen, geïnspireerd te raken en te leren van elkaar, maar vooral ook van anderen. De bibliotheek is niet de enige plek die bezig is met het vergroten van bereik, het werken in een netwerk of toenemende digitalisering. Wat kan de bibliotheeksector leren van het onderwijs, overheid of bedrijfsleven? Die vraag staat centraal tijdens de landelijke innovatiedag 2024: Leren van buiten. 
 
De innovatiedag richt zich op innovatoren binnen de bibliotheeksector: adviseurs, programmamakers, marketeers en bestuurders; kortom iedereen die wil leren hoe we als sector kunnen innoveren en wat we daarin van anderen kunnen leren, is welkom op de Landelijke Innovatiedag Bibliotheken 2024!  
 
Programma 
De dag kent een rijk programma met keynotes, panelsessies, workshops, pressure cookers en verrassende ontmoetingen. Het centrale thema is Leren van Buiten: Wat kan de bibliotheeksector leren van andere sectoren zoals het onderwijs, de overheid of het bedrijfsleven? Gedurende de dag worden verschillende programmalijnen behandeld, namelijk Organisatie & organiseren, Platformen, Digitaal (mee)doen en Jongeren binnenboord. 
 
Keynotesprekers 
Met veel plezier kondigen we alvast twee van onze keynotesprekers aan: 
Eppo van Nispen, directeur van Beeld en Geluid, zal in een keynote vertellen hoe innovatie wordt georganiseerd binnen Beeld en Geluid. Later op de dag zal bibliotheekprofessor David Lankes de afsluitende keynote verzorgen, waarin hij alle programmalijnen verbindt. 

Tijdens de Landelijke Innovatiedag reiken we de Bibliotheek Innovatieprijs uit en presenteren de Landelijke Fieldlabs hun resultaten en toekomstplannen. Mis deze kans niet!

Aanmelden
Vorig jaar waren de kaarten in no-time uitverkocht, dus: meld je zo snel mogelijk aan via deze link

We hopen je op 29 mei 2024 te ontmoeten in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Tot dan!