Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Utrecht Literair

Geplaatst: 29 maart 2018

Utrecht Literair

Geplaatst: 29 maart 2018

Begin 2018 is aan Bibliotheek Utrecht en BiSC een gezamenlijke fondsaanvraag toegekend door de BankGiro Loterij voor een reeks activiteiten onder de noemer Utrecht Literair. Hierbij wordt ook een samenwerking aangegaan met RTV Utrecht om een aantal van deze activiteiten op te nemen en uit te zenden. In het project gaan we uit van ‘het verhaal’. Verhalen uit boeken, films en muziek die het waard zijn om verteld te worden. Door deze verhalen te vertellen, delen en duiden kunnen bezoekers genieten, elkaar inspireren, met elkaar in gesprek gaan en aan het denken worden gezet.
Fragmenten
In de loop van 2018/19 zullen twee soorten activiteitenreeksen georganiseerd worden: Wintergasten en de Literaire Pubquiz. Aan de hand van boeken, beeldfragmenten en muziek wordt het programma Wintergasten gevuld. We vragen de gasten om fragmenten uit te zoeken die voor hem of haar van waarde zijn. Deze fragmenten geven het publiek een inkijk in het leven en werk van deze mensen. Het kan een fragment zijn dat hen heeft geïnspireerd in hun leven of werk of een fragment dat om een andere reden is bijgebleven. In de gesprekken hierover worden de bezoekers verleid om verbindingen te maken met de bibliotheekcollectie.
Pubquiz
In de Literaire Pubquiz ontmoet het publiek een schrijver en speelt mee in een quiz over diens meest en minst favoriete boeken! Zoals bij een traditionele pubquiz meld je je aan met een team en zijn er prijzen te winnen. De verschillende quizrondes gaan over literatuur in de breedste zin van het woord. Romans, poëzie, non-fictie, jeugdliteratuur, actuele boeken en klassiekers, alles komt voorbij. Vervolgens gaat de presentator aan de hand van de quizvragen met de schrijver in gesprek. BiSC is zeer verheugd met deze toekenning door de Bankgiro Loterij en ziet uit naar de samenwerking met Bibliotheek Utrecht en RTV Utrecht.
Voor vragen over dit project kunt u contact opnemen met Leanne van Vuuren, l.van.vuuren@biscutrecht.nl
Terug naar de nieuwsbrief