Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Van knisperboekjes tot leesles – Mini-Masterclass

Geplaatst: 11 mei 2022

Van knisperboekjes tot leesles – Mini-Masterclass

Geplaatst: 11 mei 2022

Boeken tussen geboorte en een jaar of zeven

Kinderen ontwikkelen zich immers, zeker óók ten aanzien van boeken en lezen. Al voor het kind leesrijp en leesvaardig is, kun je altijd iets doen om de leesmotivatie te bevorderen. Het is daarbij van belang om de ontwikkeling van het kind te volgen en niet – wat demotiverend zou werken – daarop vooruitlopen. Welke boeken passen bij welke fase en waaróm is dat eigenlijk zo?

Meld je aan voor:

Mini-Masterclass (online) | Van knisperboekjes tot leesles
13 juli – 15.00 -17.00 uur

Tijdens de Mini-Masterclass duiken we in de (lees-)ontwikkeling van het jonge kind.
Dr. Ewald Vervaet (onderzoeker, ontwikkelings- en leespsycholoog en auteur van o.a. Groeienderwijs; psychologie van 0 tot 3) neemt ons mee, geeft antwoord op vragen en geeft bovendien adviezen over wat je als bibliotheek zou kunnen doen om optimaal bij de boek- en leesontwikkeling van het jonge kind aan te kunnen sluiten.

Doelgroep
Iedereen is welkom, vanzelfsprekend ook je collega of samenwerkingspartner. De focus ligt op de bibliotheken (medewerkers educatie, doelgroep vve), maar ook andere organisaties zijn welkom.

Meld je hier aan.

De Mini-Masterclasses van Cubiss
Cubiss organiseert dit jaar een aantal Mini-Masterclasses, óók voor Utrechts bibliotheken. Dit zijn korte, prikkelende, doelgerichte online sessies waarin je kennismaakt met een (nieuw) thema en praktische tips krijgt. Het concept is heel eenvoudig: aanhaken, kennis ophalen en weer door!