Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Biebroam live in meer dan dertig locaties

Geplaatst: 30 oktober 2018

Biebroam live in meer dan dertig locaties

Geplaatst: 30 oktober 2018

Biebroam, de dienst voor gestandaardiseerde en veilige internettoegang, ging afgelopen maand live in de bibliotheken van Eindhoven en Zeeland. Het initiatief is nu dus daadwerkelijk in de proeffase gekomen. Leden en bezoekers van de bibliotheken kunnen, door zich eenmalig te registreren, in alle deelnemende vestigingen snel en veilig online komen.
Peter van Eijk van BiSC vergelijkt Biebroam graag met Eduroam. Dat is een vergelijkbare dienst maar dan voor leerlingen, studenten en medewerkers van onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Waar ze ook komen, altijd kunnen ze via de eigen vertrouwde dienst online.
Biebroam is van start in alle vestigingenvan ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, ZB|Bibliotheek Vlissingen, Bibliotheek Oosterschelde en Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen. En in de Bibliotheek Eindhoven.
Landelijk
Zoals vorige maand hier gemeld is Biebroam een initiatief van twee provinciale serviceorganisaties voor de bibliotheken, Cubiss (Brabant en Limburg) en BiSC (Utrecht). Ten behoeve van digitale en sociale innovatie via de bibliotheek hebben zij hun krachten gebundeld in de coöperatie BCI-diensten. Het is de bedoeling dat landelijk alle bibliotheken meeprofiteren van Biebroam. Belangstellenden bij POI’s en bibliotheken kunnen zich melden bij Sia van Keijsteren van BiSC.
www.biebroam.nl
www.bcidiensten.nl
Terug naar de nieuwsbrief