Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Nieuws

Vacature Functioneel Beheerder (junior)

Geplaatst: 17 april 2024

Vacature Functioneel Beheerder (junior)

Geplaatst: 17 april 2024

32-36 uur per week – Bunnik

Wil jij graag een bijdrage leveren aan de maatschappelijke doelstelling en verdere digitalisering van bibliotheken? Als functioneel beheerder zorg je ervoor dat de informatiesystemen goed zijn ingericht en adviseer je bibliotheken bij het gebruik van softwareapplicaties. Dit realiseer je door goed te luisteren, de vraag achter de vraag te achterhalen, incidenten op te lossen en passende oplossingen te bieden. Je hebt als gezamenlijk doel een effectief ingerichte informatievoorziening voor de bibliotheken en hun gebruikers. Je werkt nauw samen met 6 collega’s van functioneel beheer. Ben jij communicatief sterk, analytisch ingesteld en klantgericht? Dan maken wij graag kennis met jou!

Word jij de nieuwe collega van Roos?

“Wat ik in het jaar dat ik bij BiSC werk heb ervaren is dat ik in een klein, maar warm team terecht ben gekomen. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, voor initiatief en ideeën. Collega’s (ook buiten ons team) zijn altijd bereid om kennis te delen en vragen te beantwoorden. We zijn een kleine organisatie, maar hebben grote impact. De bibliotheek is een begrip in de Nederlandse samenleving, met een brede maatschappelijke functie. Ik ben echt trots om daaraan bij te dragen en mag dat ook nog eens doen door de hele dag (complexe) puzzels op te lossen. Nieuwsgierig geworden? Bel me gerust voor meer informatie.”

Wat ga je doen?

 • In deze rol ondersteun je het werk van bibliotheken in Utrecht, Brabant en Limburg door ervoor te zorgen dat de informatiesystemen goed zijn ingericht en optimaal gebruikt worden. Het gaat bijvoorbeeld om systemen voor uitleen, educatieve activiteiten of bezoekers helpen hun weg te vinden in de digitale samenleving;
 • Je helpt bibliotheken met het gebruik van het systeem voor de uitleen. Dit is een modulair opgezet bibliotheeksysteem dat openbare bibliotheken ondersteuning biedt voor collectiemanagement, acquisitie, uitleenprocessen, financiën en managementinformatie. De applicatie voor uitleen is een complex systeem dat ook gekoppeld is aan landelijke catalogi, lokale bibliotheekwebsites, randapparatuur in de bibliotheken en het interbibliothecaire leenverkeer in de provincies;
 • Je onderhoudt contacten met leveranciers, specialisten en gebruikers;
 • Je behandelt meldingen en stelt de impact en urgentie vast van binnenkomende informatieaanvragen. Je vertaalt wijzigingsverzoeken naar wijzigingsvoorstellen, je bewaakt de kwaliteit en analyseert en signaleert problemen proactief;
 • Je werkt regelmatig samen met collega’s of externe organisaties bij complexe vraagstukken of projecten;
 • Gebruikers weten jou te vinden en ook de nazorg wordt door jou zorgvuldig geregistreerd en opgevolgd;
 • Je participeert in landelijke projecten en hebt daarin te maken met verschillende partijen zoals bijvoorbeeld de Koninklijke Bibliotheek en landelijke bibliotheeknetwerken.

Wat vragen wij?

 • Een hbo werk- en denkniveau;
 • Ervaring met functioneel beheer en/of projectmatig werken, of werkervaring bij een bibliotheek is een pré;
 • Je bent communicatief vaardig en luistert goed;
 • Je bent nieuwsgierig en lost graag (complexe) vraagstukken op;
 • Een flexibele, proactieve en klantgerichte houding;
 • Je bezit een gezonde dosis humor;
 • Enige affiniteit met de bibliotheekbranche;

Wat bieden wij?
BiSC biedt jou een groot netwerk en een dynamische omgeving, waarin je projectmatig met collega’s in wisselende teams samenwerkt.

En verder:

 • Een salaris in schaal 8 cao Openbare Bibliotheken (inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 3.042,- en max. € 3.863,- bij 36 uur per week).
 • Een contract voor de duur van een jaar waarbij doorgroei naar een vast dienstverband mogelijk is.
 • Vakinhoudelijke en persoonlijke opleidingen en trainingen.
 • Een reiskostenvergoeding voor de kilometers die je reist naar Bunnik en opdrachtgevers.
 • Een eindejaarsuitkering (4,0% van het bruto jaarsalaris).
 • Financiële bijdrage aan het inrichten van je thuiswerkplek.
 • Een laptop en een telefoonvergoeding.
 • 5 weken vakantie per jaar en de mogelijkheid om 1 week verlof bij te kopen.
 • Pensioen op basis van een middelloonregeling (meer info via: https://www.pob.eu/).
 • Flexibele werktijden en een werkplek in ons pand in Bunnik.
 • Gezellige bedrijfsuitjes en -etentjes.
 • Informele lounge- en ontmoetingsruimte op het kantoor.

Informatie en solliciteren
Zie jij deze uitdaging helemaal zitten en wil je er nog meer over weten? Stuur dan een mail naar Paul van der Lee, teamleider Ontwikkeling en Beheer via p.van.der.lee@biscutrecht.nl. Vergeet je telefoonnummer niet te vermelden, dan kunnen we je terugbellen.

Wil je solliciteren? Stuur dan je CV en motivatie uiterlijk 12 mei 2024 naar wervingenselectie@biscutrecht.nl. Naast een mogelijk achtergrondonderzoek maakt het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) deel uit van de in dienst procedure.

Waar ga je werken?
Steeds meer mensen weten de bieb te vinden. Als een fijne plek om te verblijven, te studeren of om deel te nemen aan een van de vele activiteiten. De Bibliotheek biedt inmiddels zoveel meer dan alleen het lenen van een boek.

BiSC één van de negen provinciale ondersteuningsinstellingen (POI’s) van 25 medewerkers. Wij ondersteunen bibliotheken met functioneel beheer, innovatie en transport van materiaal tussen bibliotheken, dit doen wij in opdracht van de provincie. Onze gezamenlijke missie is dat iedereen volwaardig en blijvend kan meedoen in de samenleving. Met de vergaande digitalisering en razendsnelle ontwikkelingen is dat geen vanzelfsprekendheid. Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders kunnen daar hulp bij gebruiken. Daarnaast streven bibliotheken naar het vergroten van hun publieksbereik. Van 4 miljoen leden nu, werken zij toe naar 8 miljoen verbonden gebruikers in de toekomst. Dit betekent dus een verdubbeling van het huidige publieksbereik als ambitie. We werken hiervoor nauw samen met Cubiss (Brabant en Limburg).

BiSC wil divers zijn, net als de samenleving. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender(identiteit en -expressie), afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en doe mee!


Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.