Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Naar de maatschappelijke bibliotheek WegWijzer Werkplaats Warenhuis Voor bibliotheken in transitie

Specialistenoverleg – Jonge Kind en Kinderopvang-collega’s

Specialistenoverleg – Jonge Kind en Kinderopvang-collega’s

Werken aan geletterdheid en er daarmee voor zorgen dat alle kinderen later in hun (school)loopbaan eerlijke kansen kunnen krijgen, begint bij de allerjongsten. De kinderopvang is daarom een ontzettend belangrijke partner om hieraan te werken. Daarom organiseren we deze bijeenkomst voor zowel jonge-kind-specialisten van de Utrechtse bibliotheken als voor alle kinderopvangcollega’s.

We hebben ervoor gekozen om deze bijeenkomst in de avond online te organiseren, zodat kinderopvang-medewerkers ook aan kunnen sluiten als zij overdag op de groep aan het werk zijn. We zijn bezig met het samenstellen van een mooi programma voor deze avond en een aantal onderdelen kunnen we al bekend maken.

Programma

  • Sabine Hunnius neemt jullie mee in de wereld van het baby-brein. Hoe leren baby’s en vooral: hoe leren baby’s taal? Wat is ervoor nodig om de taal van baby’s te stimuleren?
  • Bibliotheek Z-O-U-T vertelt alles over hoe zij samenwerken met de kinderopvang en kinderopvang SKDD komt aan het woord. Hoe werken zij aan leesbevordering en hoe ziet de samenwerking met de bibliotheek eruit? We kijken hierbij zowel naar de strategie rond de samenwerking als naar hoe die er in de praktijk uitziet.

De rest van het programma volgt zo snel mogelijk op deze pagina. We zien je heel graag op 7 juni online!

Aanmelden
Meld je hier aan!

Meer informatie?
Neem contact op met Hannah Schouten of Anke Werker.

Meer weten?
Neem contact op met: